500+ pagina’s aan inspirerende scholen

25 06 2020

500+ pagina’s aan inspirerende scholen
Op 23 juni is bij Schooldomein het overzichtswerk Samenwerken aan de School voor Morgen. Inspiratieboek 2015-2020 verschenen. Het is een vuistdik boek van ruim 500 pagina’s waarin meer dan 100 gebouwen voor het primair en voortgezet onderwijs zijn opgenomen die in de afgelopen 5 jaren zijn opgeleverd. Daarbij ook drie projecten van De Zwarte Hond: basisschool De Glashorst in Scherpenzeel, De Kruidentuin in Barendrecht (o.a. een basisschool, een kinderopvang en een grote sporthal) en het Noorderhuis in Noordeloos (o.a. school, kinderopvang, dorpshuis en gymzaal). Het transparante en energieneutrale Noorderhuis siert bovendien de omslag van het boek.

Behalve de projecten biedt het Inspiratieboek een schat aan extra informatie. Het besteedt aandacht aan de meest recente ontwikkelingen rond innovatieve leeromgevingen en het geeft trendanalyses rond duurzaamheid, gezond bouwen en gebouwen die adaptief zijn en verbonden zijn met de omgeving. Er zijn inleidingen van Floris Alkemade, Harold Bekkering, Henk Oosterling, Thomas Rau, Marco van Zandwijk, Atto Harsta en Sjef Drummen. Tenslotte bevat het de resultaten van het onderzoek naar de beleving van de leer- en werkomgeving door de docenten van de betrokken projecten.

Zo is het een inspirerend boek geworden, met prachtige foto’s en interessante teksten, dat toekomstige opdrachtgevers wil stimuleren om mooie en duurzame scholen te bouwen, die goed werken voor de toekomstige generaties gebruikers. We zijn blij dat De Zwarte Hond er onderdeel van mag uitmaken!

Gerelateerd

Alle artikelen