Transformatie Raadzaal Assen

27 11 2018

Transformatie Raadzaal Assen
Begin 2018 kreeg De Zwarte Hond de opdracht om de uit 1994 stammende raadzaal van het stadhuis van Assen te herontwerpen. Het meubilair had zijn levenseinde bereikt, de audiovisuele middelen voldeden niet meer en de opstelling was te statisch en alleen gericht op debat met het college. De nieuwe zaal moest het visitekaartje worden van de gemeente Assen. Een comfortabele, multifunctionele zaal, geschikt voor raadsvergaderingen, maar ook voor trouwerijen en andere bijeenkomsten was de wens. Ook moest een nieuwe opstelling de interactie tussen publiek, pers en raad bevorderen.

De grote, flexibele, ovalen tafel met een open middengebied vormt de basis van het ontwerp. Deze faciliteert optimale communicatie tussen de raadsleden en het publiek kan de hele tafel goed overzien. De banken aan de binnenzijde van de tafel zorgen bij grote bijeenkomsten voor extra zitruimte en creëeren een intieme sfeer bij een partnerschapsregistratie of trouwerij. Zeker wanneer ook de gordijnen worden gesloten. Voor of na de raadsvergadering is het binnengebied de plek waar burgers en politiek elkaar op een informele manier kunnen treffen.
 
In het ontwerp is warm hout gecombineerd met lichtgrijze tinten. De vloer met de rode stadsplattegrond van Assen is de blikvanger geworden die de ruimte extra pit geeft.

Gerelateerd

Alle artikelen