Kettingreactie Spel

Project    Slideshow    Gegevens
Gebruik grote opgaven als motor voor de stad
Met Kettingreactie willen wij overheden, ontwerpers en ontwikkelaars uitdagen om slimme, integrale oplossingen te zoeken voor hun dorpen en steden. Kan de woningbouwopgave de energieopgave helpen of kan de mobiliteitstransitie worden ingezet om de gezondheid van de bevolking te stimuleren? Speel het spel en ontdek wat er allemaal mogelijk is.
Nederland staat de komende jaren voor een aantal grote transities. In 2030 willen we de klimaatdoelen van Parijs gehaald hebben, in 2040 moeten er een miljoen extra woningen zijn gebouwd en in 2050 willen we een circulair draaiende economie hebben. Maar ook een gezonde bevolking, economische vitaliteit, aantrekkelijke natuur en optimale bereikbaarheid zijn opgaven die hoog op onze agenda staan.

Met Kettingreactie willen wij ontwikkelaars, ontwerpers en overheden uitdagen om niet één opgave tegelijk aan te pakken, maar om er meerdere te combineren, om zo slimme, integrale oplossingen te vinden voor hun dorpen en steden. Oplossingen die een multiplier-effect hebben. Op die manier hebben investeringen een optimaal rendement en wordt er eenvoudiger draagvlak gecreëerd.

Ontwikkelaars, ontwerpers en overheden kunnen met Kettingreactie zelf aan de slag om te onderzoeken hoe in hun gemeente, buurt of project zo veel mogelijk bijvangst en dubbele doelstellingen kunnen worden gerealiseerd. Misschien kan de woningbouwopgave de energieopgave helpen, of kan de mobiliteitstransitie worden ingezet om de gezondheid van de bevolking te stimuleren. Combineer de 40 instrumentkaarten en ontdek wat er allemaal nog meer mogelijk is.

Download de digitale versie van Kettingreactie hier.

Gegevens

Project
Kettingreactie Spel

Opdrachtgever
De Zwarte Hond

Periode
2018 - 2018

Meer weten?

Daan Zandbelt
Daan Zandbelt
Stedenbouwkundige | Architect | Partner
E-mail
LinkedIn

Gerelateerd

Alle projecten