Nieuw hart van Wilhelmsburg

Project    Slideshow    Gegevens
Betrokken bewoners denken mee met ideale woonbuurt
Wilhelmsburg telt meer dan 50.000 inwoners en ligt op een eiland omringt door de rivier de Elbe. Uitgangspunt voor nieuwe ontwikkeling is de reeds vastgestelde verplaatsing van de Wilhelmsburger Reichsstraße, welke wordt gebundeld met de spoorlijn in het oosten. Er wordt ruimte vrijgemaakt voor in totaal 1.700 nieuwe woningen, waarvan ongeveer 300 voor studenten.
In het plan wordt het gebied van vier kanten ontwikkeld. Het oosten zal sportaccommodaties huisvesten, in het westen worden groen en water versterkt, de zuidkant, waar het raadshuis is gesitueerd, wordt het nieuwe centrum en in het noorden staan een combinatie van wonen en werken centraal. Van noord naar zuid loopt een langzaam verkeer route voor fietsers en voetgangers.
De bewoners waren nauw betrokken bij de planvorming. Zij konden tijdens een driedaagse workshop met de deelnemende ontwerpteams discussiëren en zo direct invloed uitoefenen op de ontwikkelingen. De wensen van de bewoners leidden tot een grote woningdiversiteit in het ontwerp. Ook de openbare ruimte voldoet zoveel mogelijk aan de wensen van de toekomstige gebruikers.

Gegevens

Project
Nieuw hart van Wilhelmsburg

Locatie
Hamburg, Duitsland

Omschrijving
Stedenbouwkundig plan 1.700 nieuwe woningen

Opdrachtgever
City of Hamburg

Projectpartner
RMP Stephan Lenzen Landschaftsarchitekten

Oppervlakte
321.300 m2

Beelden
IMG+, De Zwarte Hond
  • Type

Meer weten?

Matthias Rottmann
Matthias Rottmann
Stedenbouwkundige | Architect | Partner
E-mail
LinkedIn

Gerelateerd

Alle projecten