Ostwall-Passage Krefeld

Project    Slideshow    Gegevens
Multifunctioneel centrum aan de Ostwall
Het multifunctionele centrum, ontworpen in opdracht van Krefelder Bau GmbH, gaat een mix van kantoren, restaurants, woningen, gezondheidszorg en retail huisvesten op een locatie die gekenmerkt wordt door zowel grote blokken als kleinschalige woningbouw. Deze verschillende schalen, in combinatie met een complexe kavel, vragen om een gedifferentieerde inbreiding.

Het ontwerp van De Zwarte Hond en Office 03 bestaat uit een ensemble van individueel te onderscheiden volumes die zich toch presenteren als een eenheid. Deze diversiteit verbindt de verschillende schalen van de omringende bebouwing en zorgt dat elke functie een eigen herkenbare plek binnen het geheel krijgt. De doorgaande passage maakt het grote complex te behappen en zorgt voor lucht en ruimtelijkheid. 

Doordat het complex opgedeeld is in individuele volumes kan maatwerk worden geleverd: aan de Ostwall ontstaat door ten opzichte van elkaar verschoven volumes een brede, twee verdiepingen hoge entree naar de passage. Aan de Neuer Linner Straße ontstaat een stevige hoek door het vijf verdiepingen hoge volume en aan de Petersstraße creëren de terugliggende blokken ruimte voor terrassen.

"Het ontwerp boeit doordat het is opgebouwd uit verschillende volumes, die tegelijkertijd fungeren als één geheel door de consistente ontwerptaal. Het gekozen systeem past in de kleinschalige omgeving en legt toch een sterk accent."

Gegevens

Project
Ostwall-Passage Krefeld

Locatie
Krefeld, Duitsland

Opdrachtgever
Wohnstätte Krefeld AG

Projectpartner
office 03

Oppervlakte
5.000 m2

  • Type

Meer weten?

Matthias Rottmann
Matthias Rottmann
Stedenbouwkundige | Architect | Partner
E-mail
LinkedIn
Alle projecten